Genetische test

Ze worden steeds bekender, de website waar je een genetische test kunt laten doen. Maar wat houdt dit nu precies in en wat kun je ermee te weten komen? Dit soort test zijn ontzettend geschikt om er achter te komen wwaar jouw roots liggen, doordat ze je laten zien tot welke haplogroep jouw chromosomen horen. We hebben het in dit geval over de Y-chromosomen, omdat daaraan te zien is waartoe deze behoort. Helaas betekent dat dat je deze dna test bij veel aanbieders alleen kunt laten uitvoeren als man zijnde, want vrouwen hebben nu eenmaal geen Y-chromosoom. Zij hebben enkel twee X-chromosomen, en kunnen daardoor deze genetische test niet uitvoeren. Als je bij zo’n aanbieder toch de informatie wilt over de Y-chromosomen uit jouw familie, gebaseerd op hun dna, dan is het slim om de test door hun vader of broer(s) te laten doen. Dit komt namelijk doorgaans overeen. Jullie zijn namelijk heel dichtbij verwant.

Welk sporttype ben jij als je kijkt naar je dna?

Veel mensen voeren een bepaald type sport uit maar hebben het gevoel dat ze daarbij steeds tegen weerstand aanlopen. Dit kan heel goed komen doordat jouw lijf niet is gemaakt voor deze sport. Misschien ben je van nature wel een echte duursporter en probeer je juist heel explosief te bewegen nu. Met behulp van de athletische genetische test kom je er achter welk type atleet je bent. Tijdens zo’n test wordt namelijk naar je dna gekeken om te beslissen welke soort training het beste bij je past. 

Een genetische test voor atleten

Het slimste wat je kunt doen als je een succesvol atleet wilt worden is eerst een genetische test doen om te kijken welk sporttype je van nature bent. Deze informatie ligt namelijk opgeslagen in je genen, en wetenschappers kunnen deze ‘lezen’ en de informatie aan jou geven. Daar pas je vervolgens je trainingen op aan, met resultaat!